Weber Haus Amburana Cachaca je vyrobena destilací v ručně dělaných měděných alembicích ze 100% šťávy z cukrové třtiny. Tato cachaca je stařena po dobu jednoho roku v dřevěných sudech Amburana wood, což je velmi ceněná brazilská dřevina ze specifickým lahodným aroma a tomu to rumu dává nezaměnitelnou chuť, barvu a vůni.
Charakteristika: Jantarová barva, vanilkové aroma a příchuť, hřebíček, skořice a další koření. Ušlechtilý druh dřeva Amburana s čistou a jedinečnou chutí brazilského dřeva dodává tomu to alkoholickému nápoji hodně sladkosti a zjemňuje jeho tamickou intenzitu dřevitým buketem. "Amburana wood" je velmi voňavé dřevo (vanilka, skořice), nabízí květinové (bílé květy) a dřevité aroma přinášející skvělou smyslovou rovnováhu.
Tento brazilský rum je vyrobený v tradiční rodinné destilérce Weber Haus Destilária, jejíž komerční začátek označuje rok 1948. Do té doby již cca 100 let nazpět rodina Weber (původem z Německa) na své malé farmě v brazilském městě Ivoti pěstovala cukrovou třtinu a vyráběla pro svou potřebu naturální brazilský rum tzv. Cachacu.
Cachaca je brazilský národní alkoholický nápoj známý též jako brazilský rum. K výrobě Cachacy se používá samotná šťáva z cukrové třtiny, nikoliv odpadní melasa. Cukrová třtina se nejdřív lisuje, vylisovaná šťáva se nechává kvasit a nakonec prochází destilací a ředěním. Proces výroby cachaçy je stejný jako u tzv. zemědělských rumů (rum agricole) z Francouzských Antil, Haiti, Dominiky a Svaté Lucie. Nejkvalitnější druhy se nechávají dozrávat v sudech (Amburana wood, Balsamo wood, Cabriúva a Carvalho). Obsahuje alkoholu je 38 - 40 % .
Slangově se Cachaça nazývá pinga, caninha nebo aguardente. Nejznámějším koktejlem z cachaçy je Caipirinha.
Země původu: Brazílie
Výrobce: Weber Haus Destilária
Obsah alkoholu: 38%
Obsah: 700ml